Κράτηση

Ξενοδοχείο Μορφέας

null
(Μορφέας: Θεός των ονείρων – αρχαία Ελληνική μυθολογία)

Ο Μορφέας, γιος του θεού Ύπνου και της αγαπημένης του Πασιθέης, αποτελεί κατά την ελληνική μυθολογία την πιο ισχυρή θεότητα των ονείρων! Από αυτή τη θεότητα εμπνευστήκαμε για να ονομάσουμε το μικρο οικογενειακό μας ξενοδοχείο στην γραφική Παλιά Πόλη των Χανίων.

Το ξενοδοχείο Μορφέας βρίσκεται στην οδό Εισοδίων 13-15, δίπλα στη Μητρόπολη και στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Το ξενοδοχείο Μορφέας, κτισμένο το 2003 με σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική παράδοση του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, συνδυάζει με εξαιρετική επιτυχία το νοσταλγικό παρελθόν με το μοντέρνο σήμερα ενώ παρέχει τις πιο σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του για μια ευχάριστη διαμονή στα όμορφα Χανιά.

Ξύλο και πέτρα, αποτελούν τα βασικά υλικά της κατασκευής και της διακόσμησης του ξενοδοχείου Μορφέας και συνδυάζονται ώστε να αποδώσουν ένα χώρο υψηλής αισθητικής ο οποίος διατηρεί τη ζεστή και φιλική του ατμόσφαιρα.

Η προνομιακή του τοποθεσία, καθιστά το ξενοδοχείο Μορφέας στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών που ενδιαφέρονται για την ιστορία ενός τόπου κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται μουσεία, η Αγορά των Χανίων και ο Φάρος του λιμανιού.

ΔΩΜΑΤΙΑ

null

Δίκλινο δωμάτιο με μπαλκόνι

Διπλό δωμάτιο

Πατάρι

Τριπλό δωμάτιο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΡΗΤΗ

null

Φάρος Χανίων
Γυρνώντας πίσω το χρόνο στην εποχή της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας διαπιστώνουμε ότι η πόλη των Χανίων είχε ανεπτυγμένο το εμπόριο και τη ναυτιλία. Λόγω της γεωγραφικής θέσης της πόλης και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν δημιουργήθηκε η ανάγκη δημιουργίας του Ενετικού λιμανιού.
Στο φυσικό βράχο του λιμενοβραχίονα θεμελιώθηκε και ο Ενετικός Φάρος των Χανίων. Λειτούργησε αρχικά ως πυρσός ανοιχτής φλόγας ενώ τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία είναι συνδεμένα την κρητική παράδοση όπως διαμορφώθηκε από τα τέλη της ενετοκρατίας και έπειτα. Από τα τέλη της Ενετοκρατίας ο Φάρος πήρε τη μορφή που βλέπουμε.
Θυμίζει περισσότερο μιναρέ ως προς την εξωτερική του όψη αλλά και την εσωτερική καθώς μία εσωτερική σκάλα οδηγεί επάνω στο μπαλκόνι με το γυάλινο πυργίσκο. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί δεν μπορούν να τον ομαδοποιήσουν αρχιτεκτονικά με κάποιον από τους τυποποιημένους φάρους καθώς δεν έχει ούτε κατοικία για τους φύλακες λόγω της ύπαρξης του σε κατοικημένη περιοχή.
Το ύψος του φάρου φτάνει στα 21 μέτρα ενώ το φως του φωτίζει μέχρι και απόσταση 7 μιλίων. Αποτελεί στολίδι της πόλης των Χανίων και σήμα κατατεθέν της καθώς φιγουράρει ως αξιοθέατο σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου.

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
Μέσα στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στο τέλος των 17 Νεωρίων προς τα δυτικά βρίσκεται ένα μεγαλειώδες οίκημα, το Μεγάλο Αρσενάλι. Με την κατασκευή να ξεκινά περίπου το 1585 από τον γενικό προβλεπτή Alvise Grimani, το Μεγάλο Αρσενάλι έχει αλλάξει κατά καιρούς δημόσιες λειτουργίες με αποτέλεσμα να διαθέτει ιδιαιτερότητες που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό «Μεγάλο». Περίπου στο 1872 επί τουρκοκρατίας ξεκίνησε μια καινούργια εποχή για το Μεγάλο Αρσενάλι. Στις πύλες του στεγάστηκε το σχολείο Χριστιανικής Κοινότητας ενώ κατά περιόδους έχει φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, έχει χρησιμοποιηθεί ως δημόσιο νοσοκομείο αλλά και ως δημαρχείο. Σήμερα έχει ανακαινισθεί ριζικά και μετατραπεί σε εντυπωσιακό χώρο εκδηλώσεων και εκθέσεων. Φιλοξενεί σημαντικές οργανώσεις με έμφαση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής.

Σπλάντζια Χανίων
Σε μια ήσυχη περιοχή που θυμίζει λαβύρινθο με σοκάκια, πίσω από τη φασαρία του λιμανιού των Χανίων, κοντά στην περιοχή Καστέλλι, βρίσκεται η πρώην κατοικία του Πασά κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Είναι η περιοχή Σπλάντζια που αποτέλεσε τούρκικη συνοικία για πάνω από 200 χρόνια της τούρκικης κατοχής.
Η περιοχή είναι άμεσα αναγνωρίσιμη λόγω του εξέχοντος θόλου που θυμίζει τζαμί και ανακαινίσθηκε το 1645 στην προκυμαία και λόγω των σπειροειδών Μιναρέδων που κοσμούν την πλειοψηφία των Χριστιανικών Εκκλησιών στην περιοχή. Το γραφικό Ενετικό λιμάνι που θεωρείται το πιο όμορφο τοπίο της Κρήτης. Η κεντρική πλατεία που είναι το σημείο εκκίνησης της παλιάς πόλης είναι γνωστή ως “Σιντριβάνι”, καθώς υπάρχει ένα σιντριβάνι με νερό, όπου σφύζει από ζωή με τους πολλούς επισκέπτες, τα εστιατόρια, τις καφετέριες, τα μουσεία, τις γκαλερί και τα ιστορικά μνημεία. Κάποια από τα πιο δημοφιλή σημεία του λιμανιού είναι ο Ενετικός Φάρος όπου έχει αναστηλωθεί πλήρως και μπορείτε να τον επισκεφτείτε, το Ναυτικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Μετά-Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Τούρκικο τζαμί που λειτουργεί σαν εκθεσιακό κέντρο, η Δημοτική Πινακοθήκη των Χανίων, η Εβραϊκή Συναγωγή και η οδός Χάληδων, ο πιο δημοφιλής δρόμος της παλιάς πόλης που οδηγεί μπροστά στο λιμάνι. Η παλιά πόλη παρέχει μια ζεστή ατμόσφαιρα με πολλά στενά δρομάκια, πεζοδρόμια, παλιά όμορφα κτίρια από τα οποία τα περισσότερα έχουν αναστηλωθεί επιτυχώς. Το κέντρο της πόλης των Χανίων παραμένει ζωντανό με την κίνηση και τη φασαρία της καθημερινής ζωής με εγκαταστάσεις που προσφέρουν κάθε είδους δραστηριότητες ,όπως καταστήματα και οτιδήποτε άλλο απαιτήσετε. Πρόκειται για μια ήσυχη περιοχή, που βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο για να επισκεφθείτε κάποιο από τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι και κοντά στη δημοτική αγορά, αποτελεί την ιδανική βάση για το σημερινό επισκέπτη της πόλης των Χανίων. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εστιατόρια στη γύρω περιοχή καθώς και ιδιωτικό παρκινγκ με φύλακα ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο.
Λίγα λεπτά μακριά προς την άλλη κατεύθυνση θα βρεθείτε στην καρδιά της εμπορικής περιοχής των Χανίων, τα δερματάδικα και τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων.